Metsiklillemesi on rikas A-, C- ja mõnede B-vitamiinide, samuti oluliste toitainete, nagu raud, vask, tsink, magneesium ja mangaan, poolest. Sellel on ka diureetikumid ja detoksifitseerivad omadused ning see on väärtuslik energiaallikas, muutes selle sportlastele väärtuslikuks liitlaseks. Nagu kõik mesi liigid, toimib see ka loodusliku rahustava vahendina kurguvalu ja köha korral.
Mesi sobib hästi juustudega. Tavaliselt kasutatakse värskeimate ja pehmemate juustude jaoks kergeid, vähem aromaatseid sorte, näiteks akaatsiat või lavendlit. Kangemate ja laagerdunud juustude puhul on aga kasulikum rikkalikum mesi, näiteks tsitrusemee. Näiteks pärnamesi sobib hästi Castelmagnoga, kastanimesi Caciocavallo ja Parmigiano-Reggianoga, apelsini-sidrunimesi laagerdunud Ragusanoga ning eukalüptimesi Grana Padanoga.
Koostisosad: Pastöriseerimata orgaaniline metslillemesi.





